Spring naar menu

Jille Zuidema

Fotograaf | Breda

Intro

Al jaren ben ik dikke maatjes met mijn camera. In het begin had ik een analoge, nu al jaren een digitale spiegelreflex. Ik focus me niet op één soort fotografie, teveel is boeiend om vast te leggen. Over het algemeen ga ik bij het fotograferen uit van de situatie zoals ik die aantref, een enkele keer zet ik de compositie naar mijn hand.

De door mij gemaakte foto’s die mijn toets der kritiek hebben doorstaan plaats ik op Instagram of Werk aan de Muur, waar ze ook te koop zijn. Op de pagina Portfolio laat een ik selectie van de foto’s zien.

De foto’s die ik maak bewerk ik allemaal na. Ik ben elke keer weer verrast wat dat met een foto kan doen. Soms kan het wel even duren voordat de juiste nabewerking de foto ineens laat “leven”. Voor mij is fotografie daarom onlosmakelijk met het nabewerken verbonden. Beiden geven energie en de uitdaging om te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Reportagefotografie

Een hele andere manier van fotograferen is het maken van (actie)foto’s voor mediagebruik. Voor verschillende opdrachtgevers ben ik op pad geweest. Op mijn website www.mediadesignplaza.nl is hier meer over te lezen.

collage van foto's voor mediagebruik